ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γαστρονόμος Ιουνίου - O γύρος της Ιταλίας σε 10+1 τέλειες μακαρονάδες!

Αυτή την Κυριακή μαζί με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Καλοκαίριασε και στα πιάτα μας μπαίνουν ιταλικές μακαρονάδες. Όχι όμως όποιες κι όποιες, αλλά οι 10 εμβληματικότερες ιταλιάνικες πάστες όπως τις διαλέξαμε μία προς μία, από κάθε γωνιά της Ιταλίας. Από τις σπιρτόζες ντοματένιες της Νάπολης, μέχρι τις θαλασσινές του Βένετο. Από τις πιο ασυνήθιστες με φρέσκα φασολάκια, με κολοκυθάκια ή με συκωτάκια κότας, μέχρι την alla Norma, το ορισμό της μεσογειακής μακαρονάδας.

Γεμίζουμε κατσαρόλες με άφθονο νερό για τα ζυμαρικά μας, ζεσταίνουμε τηγάνια για πυκνές σάλτσες, βουτάμε σε πέστο κάθε λογής και υφής, τρίβουμε και λιώνουμε απίθανα τυριά και γεμίζουμε με ευωδιές την κουζίνα που μαγειρεύουμε και τη βεράντα που θα σερβίρουμε τις αγαπημένες μας μακαρονάδες.

Και ακόμα! Στο Εργαστήριο των Σεφ, ο Χριστόφορος Πέσκιας παραδίδει μαθήματα κλασικής ελληνικής μαγειρικής με τους νοστιμότερους γεμιστούς κολοκυθοανθούς, ο Δημήτρης Κοντόπουλος προτείνει μύδια escabeche που θα γίνουν ο αγαπημένος μεζές του φετινού καλοκαιριού και ο Λευτέρης Λαζάρου εμπνέεται τα «Πιάτα της Επανάστασης» και μαγειρεύει θαλασσινά με τα εκλεκτότερα μοραΐτικα προϊόντα.

Ακόμη,

Η Μαριλένα Ιωάννίδου μαγειρεύει κυπριακές νότες σε ιταλικές συνταγές, λαζάνια με Παφίτικο τυρί και βασιλικό και χειροποίητα Κυπριακά μακαρόνια με φρέσκιες ντομάτες και βασιλικό.

Η Αθηνά Λοιζίδου μας στρώνει το τραπέζι με ένα υπέροχο χταπόδι στον φούρνο με πατάτες, ριζότο με καλαμάρι, κυπριακή τσιπόπιτα και παγωτό σοκολάτα με ελαιόλαδο.
Για το τέλος, ο Στέλιος Παρλιάρος συγκεντρώνει τα πρώτα ζουμερά εποχικά φρούτα και προτείνει γλυκά και επιδόρπια που μοσχοβολούν καλοκαίρι!

Μαζί το περιοδικό Κ και το τελευταίο τεύχος με τα Κόμικς του 1821 –Αθανάσιος Διάκος.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση